8. marraskuuta 2013

Aikaisemmin tapahtunutta

Esteetön reitti käyttöönPyynpäänkadun päässä Latumajan reitin alussa on nyt myös liikuntarajoitteisella mahdollisuus lähteä luontoon liikkumaan. Käytössä on noin 1,6 kilometrin pituinen hienolla sepelillä päällystetty reitti, joka on lähes tasamaalla. Avajaistilaisuus pidettiin 23.8.2012, mistä ohessa pari kuvaa.

Rauman Ladun tavoitteena on liikunnallisen elämäntavan edistäminen ja liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen mahdollisimman monille. Hanke on toteutettu yhdistyksen omarahoituksen ja talkootyön lisäksi Ravakka ry:n kautta saadulla EU-rahoituksella hyvässä yhteistyössä Rauman kaupungin kanssa.

Hankkeen vetäjä ja ideoija on ollut Tuomo Nurmi ja toteutuksessa urakoitsijan lisäksi aktiivinen talkoolaisten joukko.


Jokaiselle meistä muodostuu omanlainen suhde luontoon. Luonnon ja metsän kokeminen on edelleen tärkeää, vaikka maailma kaupungistuu kovaa vauhtia. Nyt käyttöön otettu reitti sijaitsee lähellä keskustaa. Se soveltuu pyörätuolilla kuljettavaksi, muuten huonosti liikkuvalle, joka ei enää iän, vamman tai muun syyn vuoksi uskalla lähteä epätasaiselle metsäpolulle sekä yhtä hyvin myös lasten ja –rattaiden kanssa metsään lähtevälle äidille tai isälle. 
Lisätietoja reitistä antaa Tuomo Nurmi, puh. 040 547 9800

24.8.2012 Veikko Mattsson

***************

Rauman kaupunki palkitsi Rauman Latu ry:n Ruorimiehet-mitalilla huhtikuussa 2010

Mitalien myöntämisperusteluissa mainitaan mm: ”Palkinto myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisten ja yhteiskunnan hyväksi ja on teoillaan ja toimillaan ollut hyödyksi Rauman kaupungille.” Lisää aiheesta täällä.

***************

Liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinto 2009 Rauman Latu ry:lle

 Rauman kaupungin liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinto myönnettiin vuonna 2009 Rauman Latu ry:lle pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta liikunnan edistämisen hyväksi tehdystä työstä. Rauman Latu ry on toiminut paikkakunnalla 50 vuoden ajan edistäen liikunnallista elämäntapaa tavoitteenaan saada yhä useampi henkilö liikunnan ja ulkoilun harrastajaksi. Rauman Ladun liikuntatarjonta ulottuu vauvasta vaariin ja se luo edellytyksiä päästä läheltä liikkumaan. Lisää asiasta Rauman kaupungin nettisivulta täältä