1. joulukuuta 2013

Kohti vuotta 2014

Täytämme ”puolipyöreitä” eli Rauman Ladun 55 vuotta tulee täyteen tammikuussa 2014. Syyskokouksessa keskusteltiin toimintasuunnitelmasta ja myös yhdistyksen tärkeimmistä arvoista ja päämääristä. Keskeistä on aina ollut liikunnallisen elämäntavan edistäminen – kaikkina vuodenaikoina ja monin eri tavoin. Myös luonnolla ja sen kokemisella on itseisarvo sinällään. Tätä haluttiin korostaa lisäämällä toimintasuunnitelmaan lause, jonka mukaan yhdistyksen järjestämällä liikunnalla edistetään aikuisten, nuorten ja lasten luontosuhdetta.

Luonnon pysyvyyden ja siihen kytkeytyvän historian sai kokea elävästi syksyn perinteisellä seitsemän järven patikkaretkellä. Ikikalliot ovat edelleen metsämaastossakin melko paljaita. Tämänkertaisen reitin kallioilta löytyi lukuisia muinaishautoja.


Tämänvuotisista jäljellä olevista tapahtumista voi mainita vielä erikseen jäsenille tarkoitetun pikkujoulu-/puurojuhlan keskiviikkona 11.12. Latumajalla ja kaikille avoimen jouluhartauden sunnuntaina 22.12. klo 18.00. Hartaus järjestetään perinteiseen tapaan Latumajan reitin alkupään metsässä teemalla vauvasta vaariin, mummosta muksuun. Näin moni on toiminutkin eli paikalla on ollut monesta perhekunnasta kolmen polven edustajia.

Uusi vuosi muuttaa myös yhdistyksen kotisivuja. Raumanlatu.net säilyy osoitteena. Ulkoasu on jo muuttunut. Ajankohtainen tieto yritetään edelleen saada helposti löydettäväksi. Lasten ja nuorten toimintaan on myös facebook-sivut jne.

Mukavaa joulun ja vuodenvaihteen aikaa kaikille – tällä kertaa harvinaisemman, tänään pihalla kuvatun ”joulukukan” kera.


1.12.2013
Veikko Mattsson