16. huhtikuuta 2014

Vuodet eivät ole veljiä keskenään

Vuodet eivät ole veljiä keskenään

Tämän otsikon löysi monen latuyhdistyksen kotisivuilta ja jäsenlehdistä. Meille länsirannikon asukkaille vähälumiset talvet ovat sinänsä tuttuja, mutta käytännössä kokonaan lumeton talvi on toivottavasti harvinainen poikkeus.

Onneksi kaupungin ja vapaaehtoisten yhteistyönä saatiin Raumallekin runsaan kilometrin latu tykkilumesta. Toivottavasti löytyy ratkaisu, jolla kaupunkiin saadaan lumitykki, sillä sopivassa vaiheessa tehty keinolumi pidentää selvästi hiihtokautta. Loppuvaiheen sohjolumi mahdollisti senkin, että Ladun vaeltajaporukka pääsi kokeilemaan lumikenkäilyä.

Jos kävi huono tuuri hiihtokelien kanssa kotimaisemissa, niin yhdistyksemme Ylläksen hiihtomatkalle osallistuneille taisi sattua kohdalle ilmojen puolesta paras mahdollinen hiihtoviikko: pakkasta, aurinkoa, tyyntä, hyvät ladut ja hangenkantoa. Puut olivat jo pudottaneet lumitaakkaansa, mutta Aakenusta hallitsi kuvan sarvipää ja tunturin alapuolen latua itsevarmoin ottein esiintyvä metso, joka kuitenkin suostui siksi aikaa metsän puolelle, että ohitus onnistui.


 Latumaja ei valitettavasti ollut auki yhtenäkään viikonloppuna hiihtokaudella. Toivotaan, että torstaipyöräilyihin, luontopolkuretkiin ym. tapahtumiin on kiinnostusta kevään ja kesän aikana. Kevään puutalkoot ainakin osoittivat, että myös aktiivista hyötyliikunnan harrastajia riittää. Päivittäin talkoolaisia oli 12-15 ja monella taisi irrota useampi hikipisara kuin hiihtoladulla konsanaan.

 Aurinkoista kevättä kaikille!

Veikko