25. heinäkuuta 2014

Keskikesän helteessä

Lämmin tulee paikallaan istuenkin. Jaakko heittää tänään kylmän kiven. Kylmenemistä saataneen odottaa, mutta niin odotettiin sään lämpenemistäkin koko kesäkuu.

Elokuun alussa alkavat taas torstai-illan pyöräilyt Latumajalle. Toivotaan hienoja kelejä sunnuntaille 17.8., jolloin järjestetään taas perinteinen valokuvasuunnistus. Viime vuonna oli mukava katsoa, kun varsin pienetkin pyöräilijät jaksoivat kiertää koko reitin, kun perhe jäi välillä pitämään pientä piknik-hetkeä reitin varteen. Torilla voi palkita itseään vaikkapa munkkikahveilla koko tapahtuman ajan auki olevassa kahviossa.

Raumaiset ovat ahkeria pyöräilijöitä, pyöräteitä ja muita hiljaisia reittejä riittää. Myös valokuvasuunnistuksen reitti pyritään aina tekemään niin, että sen pääsee kiertämään pääosin kevyen liikenteen väylillä.

Reipas latulaisten joukko ulkoili kuusi päivää Andorran vuorilla, jossa riitti kylläkin aurinkoa, mutta ilma ei ollut kuitenkaan tukalan kuumaa. Hieno varmaan olisi ollut maan pääkaupunkikin, mutta kun astui bussista ulos kadulle sen jälkeen kun oli saanut kävellä päivän noin 2500 metrin korkeudessa, tuntui, että pääsispä nopeasti omaan majapaikkaan Soldeun kylään noin 1800 metrin korkeuteen. Sen lähistössä alppiruusut kukkivat rinteen täydeltä heinäkuun puolivälissäIhmiset olivat mukavia ja hotellin palvelu hyvää. Luontoelämyksistä hienoin taisi monelle olla aikainen herätys ja kiipeäminen yli 2700 metriin ihastelemaan auringon kipuamista vuorten yli.


Veikko