4. helmikuuta 2017

Niin sumuinen on sää

Mutta sekin kuuluu Suomen luontoon. Näin oli  ainakin täällä rannikolla  Suomi 100 -juhlavuoden ensimmäisenä luonnon päivänä. Hiihtämään vaikka vartiksi -teema vaihtui monen osalta toivottavasti muunlaiseksi ulkoiluksi.

Valitettavasti luonnon lumen puutteen vuoksi jouduimme perumaan Latumajalla pidettävän hiihtokoulun. Hiihto-olosuhteet ovat kuitenkin hyvät Lähdepellon 1,7 kilometrin tykkilumiladulla. Kuvassa oleva Kimmo toteaa kuitenkin, etteivät ihmiset aina tätä huomaa: Vaikka keskikaupungin kaduilla rapa roiskuu, tykkilumilatu on hyvä.


Jäljellä oleva tykkilumikasa kiinnostaa myös kiipeilypaikkana. Kunhan aikuiset muistavat, ettei kasa varsinaisesti ole tätä varten, eikä siis sopiva ja turvallinen leikkipaikka kaikin ajoin.Yksi asia on varma: vähän kehnompi sää ei haittaa perhenuotiolle menoa, leikkejä metsässä ja makkaran syöntiä - kosteuden ansiosta savun haju vaan tarttuu tavanomaista paremmin vaatteisiin. Yhdistyksen metsämörritoiminnan järjestämällä perhenuotiolla oli tänäänkin lähes kuusikymmentä osallistujaa, leikit luistivat ja makkara maistui.
Naurava nakki


Ulkoiluterveisin
Veikko Mattsson