14. toukokuuta 2022

Vesitornin luontopolku


Vesitornin luontopolun avajaiset 21.5.

Ohjelmassa

klo 11 Vesitornin valloitusjuoksu

klo 12 Luontopolun avaus, nauhan leikkaus ja puhe

klo 12.15 Vesitornin kiertämistä sekä Rauman ladun toiminnan esittelyä. 

Kahvitarjoilu



Vesitornin luontopolun avajaisia vietetään Raumalla

”Kivimaran” eli Martti Tuomisen aloitteesta lähtenyt idea luontopolun rakentamisesta Vesitornin alueelle on saatu toteutettua ja polku päästään avaamaan la 21.5.. Rauman latu on ollut polun päätoteuttajana, mutta yhteistyötä se on tehnyt kaupungin liikuntapalvelujen, wihertoimen sekä opettajakoulutuslaitoksen kanssa. Polku on merkattu risteyskohdissa nuolikylteillä sekä keltaisilla täplillä puissa. Reitin varrella on myös luontopolkutauluja, joissa kerrotaan alueen historiasta, eläimistöstä sekä annetaan liikuntavinkkejä luontoparkouriin ja luontoleikkeihin. Muutamaan kohtaan on rakennettu myös portaita ja porrastuksia kulkua helpottamaan.

 

Avaustapahtuma aloitetaan klo 11 leikkimielisellä kisailulla vesitornin valloituksella, jossa ensin kivutaan vesitornin mäki ylös luontopolkua pitkin ja päälle vielä 207 vesitornin rappusta ravintolaan asti. Halutessaan kipuamisesta saa ajankin, mutta palkinnot arvotaan osallistujien kesken. Kisailun järjestelyistä vastaa Rauman Kisaveljet.

Kello 12 sitten Rauman kaupungin ja ladun edustajat leikkaavat avausnauhan, jonka jälkeen lähdetään yhdessä tutustumaan n. 1,5 km:n luontopolkuun. Tapahtumassa Rauman latu esittelee toimintaansa mm. lastentoimintaa, maastopyöräilyä, frisbeegolfia ja polkujuoksua. Tapahtumaan osallistujille on myös kahvi- ja mehutarjoilua.