31. elokuuta 2015

Frisbeeradan avajaiset


Rauman Latumajalle on rakennettu kesän aikana yhdeksän korin ja lähes kilometrin pituinen frisbeerata. Avajaistapahtuma pidetään torstaina 3.9.2015 klo 17.00. Tällöin avausheiton heittää Suomen frisbeegolffaajien huippuihin kuuluva Henna Blomroos ja Rauman Frisbee ryn puheenjohtaja Jani Ikonen. Kutsutut kolmihenkiset joukkueet käyvät kahden väylän pituisen "kisan".

Suomen Latu haluaa edistää frisbeegolfinharrastusta nuorien, vanhempien ja perheiden yhteisenä harrastuksena. Tässä mielessä se päätti lahjoittaa kolmelle paikalliselle latuyhdistykselle korit yhdeksänkorista rataa varten. Raumalla olimme jo aiemmin puhuneet radan rakentamisesta, joten asiaan oli helppo tarttua ja saimmekin korit. Myös kaupungin edustajien kanssa saatiin asia keskusteltua nopeasti maankäytön osalta. Alusta lähtien rataa on suunniteltu ja rakennettu lajin erikoisseuran Rauman Frisbee ry:n kanssa.

Nyt rata on heittokunnossa ja kaikkien lajista kiinnostuneiden käytettävissä. Talkootunteja on kertynyt runsaasti ja viimeistelytöitä riittää vielä ensi keväänäkin, jolloin on tarkoitus järjestää myös lajiin tutustumistapahtumia. Kuluja on rahoitettu Vakka-Suomen Nuorisosäätiön avustuksella.

Tervetuloa avajaistapahtumaan vaikkapa pyöräillen, Latumaja on avoinna torstaipyöräilyn merkeissä klo 17-20.