28. joulukuuta 2020

Rauman Ladun metsämörritoiminnan toimintasuunnitelma vuodelle 2021

 Lähivesihaaste

Lähivesi -haasteessa yhdistys tai koulu voi ”adoptoida” järven, lammen, merenlahden, joen, ojan tai muun vesialueen omaksi lähivedekseen. Tavoitteena on huolehtia lähivedestä mahdollisimman hyvin esimerkiksi järjestämällä kunnostustalkoita, pieniä tutkimuksia ja kehittämällä toimintaa lähiveden ympäristöön.

Nasulampi sijaitsee n. 600m:n päässä Latumajanreitin alusta. Se on muutama vuosi sitten valittu Rauman Ladun lähivedeksi. Rauman kaupungin kanssa on sovittu, että Rauman Latu voi suunnitella ja toteuttaa Nasulammen ympäristöön erityisesti lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja aktiviteetteja.

Nasulammen elämyspolku

Nasulammen elämyspolku avattiin vuonna 2019. Lammen ympäristöön on rakennettu tasapainorata, kurkisteluseinä, lintutorni, lintujen ja pönttöjen tunnistamispiste sekä mahdollisuus virtaavan veden tutkimukseen. Rauman Latu jatkaa edelleen elämyspolun aktiviteettien kehittämistä.

Naturkraft -hanke

Rauman Latu jatkaa yhteistyötä Suomen Ladun ja Folkhälsanin kehittämässä Naturkraft -hankkeessa. Hankkeella pyritään kehittämään ja ideoimaan uusia tapoja tutustuttaa perheet ja lapset luontoon.

Perheretket

Järjestetään mahdollisuuksien mukaan seuraavat retket:

-   Majanrakennusretki

-   Nasulammen retkeilypäivä

-   Perhevaellus lähikohteeseen

-   Taskulamppuretki Nasulammelle

-   Jouluhartaus metsässä

Perhenuotiot

Järjestetään perhenuotio -tapahtuma kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina keväällä helmi-, maalis- ja huhtikuussa sekä syksyllä syys-, loka- ja marraskuussa

Lasten luontoryhmät

Järjestetään Metsänuppus, -myttys, -mörri ja -vaeltajaryhmiä mahdollisuuksien mukaan.

Perhesähly

Järjestetään perhesählyä vanhemman seurassa alle kouluikäisille lapsille tarpeen ja vastuuvanhempien tilanteen mukaan.

Metsäilijät

Jatketaan aikuisten luontoryhmä Metsäilijät -toimintaa ohjaajatilanteen mukaan.